петък, 15 март 2013 г.



СЛУЧАЯТ АНЕТА ИВАНОВА


Ноември 2012

Председателят на Ученическия съвет Петър Джиджев, ученик от XII клас, син на Иван Джиджев – собственик на БК „Левски” и работодател на Константин (Тити) Папазов, брат на Мариела Папазова, организира подписка срещу Анета Иванова – учител по БЕЛ и класен на XII б клас. Поводът е, че Анета Иванова не преподава съответния материал по литература, учебният процес изостава, а тя проявява силна пристрастност при оценяването.

В резултат на жалбата и подписката е издадена заповед от и.д.д. Папазова Анета Иванова да не влиза в час, а единствено да работи по дневника си и да оформя личните картони на учениците си. Това продължава цяла седмица. Всяка сутрин Анета Иванова внася писмена молба да бъде допусната в час, но получава отказ. Випускът на XII клас (месеци преди матурата) не учи литература. Всеки ден двама учители – свидетели се подписват на протокол за недопускане в час, съставен от синдиката. Междувременно към учителката Анета Иванова са отправени смъртни заплахи по телефона.

31 ноември 2012

В-к Телеграф публикува статия в рамките на две печатни страници, изпълнена с клевети, обиди и недоказани обвинения към учителите Анета Иванова, Митко Делев, Асен Тодоров, Райка Николова, Орлин Йорданов и директора в отпуск по майчинство Силвия Бакърджиева. В статията има публикувана снимка на и.д.д. Папазова, която потвърждава тази информация. В статията тенденциозно се обсъждат и преекспонират еротични пасажи от книгата „Глас”, която Анета Иванова е издала през 2011 г. (изд. „Дамян Яков”).  Между много обвинения е и това, че тя е карала учениците си да купуват книгата – нещо, което е абсолютна клевета.
                                                       
След публикуването на статията, в НГДЕК идват две телевизии (ТВ 7 и НОВА ТВ), уж търсещи да установят истината по изнесените във вестника факти, но всъщност настървени да разтръбят „секс скандала в Класическата”. Нищо такова обаче не се случва. Прави впечатление по-скоро вялото присъствие на ученици с наистина обоснована позиция и аргументи срещу преподаването на Анета Иванова. Самата тя, след ежедневния тормоз от страна на и.д.д.Папазова, вече е в седмичен отпуск по болест и не присъства.

9 декември 2012

Анета Иванова е поканена в ТВ 7 в предаването „Насреща Люба Кулезич” с право на отговор по изнесените в „Телеграф” данни и разказаното от учениците пред камерите на телевизията. Иванова участва заедно с адвоката си. В предаването се включва по телефона и.д.д. М. Папазова.

Линк към предаването: http://tv7.bg/nasreshta-lyuba-kulezich/VideoDetails&id=9563052

10 декември 2012

Анета Иванова е дисциплинарно уволнена. Както и в случая с Митко Делев мотивите на и.д.д. Папазова и този път са неясни и будят множество подозрения. 

Линк към статия във в-к "Новата реалност", съдържаща и сигнала на Анета Иванова до МК относно случващото се в НГДЕК и Открито писмо до Парламентарната комисия по образование към 41-то Народно събрание, които датират още от ноември 2012. На същата страница може да се прочете и мнение на издателя за книгата "Глас":

http://www.novatarealnost.bg/?id=39744539

Линк към блога на книгата "Глас": http://knigata-glas.blogspot.com/